Syväluotaus

Pitkät artikkelit (enintään 9 000 merkkiä).

Uusimmat julkaisut

Pakinoiden aika on ohi

TEEMU LAULAJAINEN Ihmisten toiminta on aiheuttanut ilmastokriisin ja pystyy sen myös ratkaisemaan. Emme voi enää jäädä odottelemaan, että joku muu tarttuu toimeen, kirjoittaa Teemu Laulajainen.

Iso raha viilaa meitä linssiin: ilmastonmuutosdenialismin alku

TEEMU LAULAJAINEN Ilmastotieteessä on jo pitkään tiedetty öljy- ja tupakkateollisuuden haitoista. Tieteen löydösten kieltämisen tavoitteena oli turvata yritysten taloudellinen menestys. Denialismin ideologialla oli myös sosiaalinen tilaus.

Ekokuluttamisen mainoskampanja käyntiin heti!

TEEMU LAULAJAINEN Kirjoittajan mukaan hiilineutraaliuden saavuttaminen vuoteen 2035 mennessä edellyttää, että niin yritykset, päättäjät kuin yksittäiset kuluttajat tekevät osuutensa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Julkisuuden henkilöt voisivat toimia tässä tiennäyttäjinä.

Easter in Finland

RUSLAN VESTERINEN The article takes us on an armchair travel to Finnish Easter traditions and their history.

Propagandaluentoja ja ”valetiedon vastaista taistelua”

ANDREI SERAFIMOV Venäjänkielinen vapaa media Meduza julkaisi maaliskuussa artikkelin propagandasta, jota Venäjän viranomaiset yrittävät levittää maan korkeakouluissa. Pieni ääni julkaisee nyt artikkelin suomennoksen.

Rajattu Suomi

TAPIO KULMALA Esseessä kirjoittaja ruotii Suomen rajojen historiaa ja nykytilaa ulko- ja puolustuspoliittisen analyysin valossa.

A lengthy process

EDITORIAL TEAM OF TINY VOICE Anton’s youth and early adulthood have been overshadowed by living in two dictatorial regimes and a years-long uncertainty of where he will be living next month. Tiny Voice interviewed him about…

Pitkittynyt prosessi

PIENEN ÄÄNEN TOIMITUS Anton on tavallinen parikymppinen, jonka aikuiseksi varttumista on varjostanut kahdessa diktatuurissa eläminen sekä vuosia kestänyt epävarmuus siitä, missä maassa hän tulee asumaan ensi kuussa. Pieni ääni haastatteli Antonia hänen kokemuksestaan turvapaikanhakijana Suomessa.

Дубовые качели

ЭЙНАРИ РИТАРИ В Финляндии на окраине большого города рос много столетий могучий дуб в окружении других деревьев и по соседству находились деревянные двухэтажные дома с садами, в которых росли […]

Christmas and New Year in Russia

R. VESTERINEN The author takes us on an armchair travel to Russian Christmas and New Year celebration. We learn about the history, traditions, activities and foods that are part of the Russian holiday season.

Etätyö on hyvä renki, mutta huono isäntä

ETÄAKATEEMIKKO Yle uutisoi eilen THL:n tutkimuksesta, jonka mukaan mielenterveysongelmat ovat korkeakouluopiskelijoilla hälyttävän yleisiä. Artikkelissa haastatellun asiantuntijan mukaan yksi syy ongelmien yleistymiseen pandemian aikana ovat etäopiskeluun liittyvät haitat. […]

Esittelyssä Pieni ääni

PIENEN ÄÄNEN TOIMITUSKUNTA Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä Pieni ääni on ja miksi se on olemassa.


Create a website or blog at WordPress.com